Združenie oslavuje 5 rokov

9.5.2019
Vážení členovia ZRKS,

Presne pred piatimi rokmi sme sa s dvanástimi realitnými kanceláriami rozhodli symbolicky na Devíne založiť naše Združenie realitných kancelárií Slovenska. Impulzom bolo neetické zachovanie sa predsedníctva NARKS - snaha o manipuláciu trhu s realitnou inzerciou. Zatiaľ čo oni svoj realitný portál predali do súkromných rúk, my sme sa, naopak, rozhodli previesť realitný portál ZoznamRealit.Sk do rúk ZRKS.

Všetci zakladajúci členovia sme boli vtedy aj dnes presvedčení o tom, že realitné kancelárie majú mať svoj inzertný portál, ktorý má garantované ceny a možnosť pripojiť sa naň z akéhokoľvek softvéru cez API rozhranie. Čas ukázal, že rozhodnutie bolo správne a aktuálne na trhu s realitnou inzerciou je portál združenia ZoznamRealit.Sk jediný predajný kanál, ktorý má relevantnú návštevnosť a zároveň garantovanú cenu, navyše za posledné roky strojnásobil svoju návštevnosť. Tešíme sa, že náš portál rastie a predstavuje reálnu a jedinú alternatívu voči stránkam s nestabilnými cenami.

Naše združenie je primárne zamerané na realitný portál, historický dôvod je popísaný vyššie. Niektorí členovia nám oprávnene kladú otázky, či nebudeme organizovať rôzne školenia a semináre. V strednodobom horizonte o tom neuvažujeme, skúsime sa zamerať viac na vzorové zmluvy a smernice, ktoré sa tešia veľkej obľube našich členov a ešte viac posilniť náš portál. Semináre ponúka komerčne zameraná Realitná únia, a zdá sa, že ich obsahovo aj dobre pokrýva. Realitnej únii sme v minulosti ponúkli partnerstvo a zľavy pre jej členov. Priestor totiž vidíme v spolupráci a v spoločnom formovaní realitného trhu. Žiaľ, predstavitelia únie nezdieľajú naše nadšenie a spoluprácu odmietli.

Združenie za 5 rokov svojej existencie nabralo viac ako 130 členov. Realitný portál, ktorý členovia aktívne podporujú, narástol za to obdobie trojnásobne. Ako jediná nezisková organizácia združujúca realitné kancelárie poskytujeme bezplatne svojim členom vzorové zmluvy a najnovšie aj Smernicu AML. Členovia združenia tento rok mohli prvý krát kandidovať za prezidenta združenia a následne si ho v online hlasovaní aj zvoliť. Každý mesiac sú transparentne zverejnené výpisy z bankového účtu, aby každý člen mal predstavu, ako sa prostriedky využívajú a kam plynú.

V združení pre Vás, členov, pracuje viacero ľudí a to bez nároku na odmenu. Touto cestou by som sa im chcel v mene všetkých členov srdečne poďakovať. Viac o ďalšom smerovaní a plánoch sa dozviete v Newsletteri, ktorý aktuálne pripravujeme a verím, že sa uvidíme aj na našich podujatiach.
Budem veľmi rád, ak nám poskytnete spätnú väzbu, prípadne prídete s nápadmi alebo podáte pomocnú ruku.

Sme v tom spolu!

Mag.oec. Marek Šubrt
Predseda správnej rady ZRKS

Realitné kancelárie, vybudujme si svoj portál!

Nepotrebujeme od vás peniaze, dokonca nemusíte byť ani členom ZRKS, stačí ak si osvojíte myšlienku, že realitné kancelárie by mali mať svoj vlastný realitný portál, kde sú ceny inzercie garantované v stanovách. Prestaneme byť závislí na dobrej vôli komerčných portálov s nestabilnou cenovou politikou a obmedzeniami v exportoch.

Chcem pomôcť!

Prečítajte si novinky z realitného sveta