Topreality.sk zmenili majiteľa

14.11.2017
Prečo je dôležitá podpora portálu ZoznamRealit.Sk, ktorý vlastnia členovia ZRKS – realitné kancelárie. Realitná jeseň nám priniesla informáciu, pri ktorej by sme mali ako majitelia realitných kancelárií spozornieť. Spoločnosť vlastniaca realitné portály nehnutelnosti.sk a reality.sk získala do svojho portfólia už aj portál topreality.sk.

Keď sa zamyslím nad skutočnosťou, že jedna obchodná spoločnosť vlastní všetky najnavštevovanejšie weby s realitnou inzerciou, ihneď mi napadnú ceny realitnej inzercie a export ponúk na týchto portáloch v budúcnosti. A ich možné monopolné postavenie na trhu s inzerciu pre realitné kancelárie.

Otázku, ako chrániť realitné kancelárie pred diktovaním podmienok a cien realitnej inzercie zo strany realitných serverov, riešime už dlhodobo. Obhajovať záujmy realitných kancelárií a vytvárať férové podmienky na trhu, boli hlavnými dôvodmi vzniku nášho združenia.

Vlastníctvom realitného portálu ZoznamRealit.Sk s otvoreným API rozhraním pre exporty, máme k dispozícii nástroj ako bojovať proti monopolu a nevýhodným cenovým podmienkam zo strany súkromných realitných portálov.

Ceny za inzerciu na našom portáli sú garantované, primerané a o ich výške rozhodujú členovia združenia. Chcel by som apelovať na všetky členské aj nečlenské realitné kancelárie, aby nepodceňovali tieto skutočnosti, ktoré sa teraz dejú. Budujme silný portál realitných kancelárií a hľadajme riešenia, aby sme neboli závislí od komerčných portálov s nestabilnou cenovou politikou a obmedzeniami v exportoch.

B.S.B.A. Matej Kucharič

Autor je prezidentom Združenia realitných kancelárií Slovenska a majiteľom realitnej kancelárie MAGNUM Real

Realitné kancelárie, vybudujme si svoj portál!

Nepotrebujeme od vás peniaze, dokonca nemusíte byť ani členom ZRKS, stačí ak si osvojíte myšlienku, že realitné kancelárie by mali mať svoj vlastný realitný portál, kde sú ceny inzercie garantované v stanovách. Prestaneme byť závislí na dobrej vôli komerčných portálov s nestabilnou cenovou politikou a obmedzeniami v exportoch.

Chcem pomôcť!

Novinky