Príhovor prezidenta ZRKS 2020

14.1.2020
Milí kolegovia, členovia ZRKS,

dovoľte mi, aby som sa Vám na začiatku nového roku krátko prihovoril a poprial Vám z celého srdca všetko dobré v roku 2020. Nech je tento rok pre nás všetkých šťastný, tak v osobnom, ako aj v pracovnom živote. Prajme si, aby bol rokom úspešným, priaznivým a aby sme ho prežili v spokojnosti a zdraví so svojimi rodinami a blízkymi.

Zároveň mi dovoľte poďakovať sa Vám za spoluprácu, za to, že spoločnou prácou sa nám darí ďalej budovať a rozvíjať naše Združenie realitných kancelárií. Som hrdý na to, že je aktuálne najväčšou profesijnou organizáciou združujúcou realitných profesionálov na Slovensku. K dnešnému dňu je našimi členmi už 175 realitných kancelárií, v ktorých pracuje 969 realitných maklérov.

Medzi najväčšie úspechy minulého roku určite radím neustály rast návštevnosti nášho portálu www.zoznamrealit.sk. V septembri 2019 sa nám podarilo historicky prvýkrát pokoriť hranicu 300-tisíc unikátnych návštev za mesiac. Vysoká návštevnosť prináša inzerentom vysokú odozvu na ich ponuky, ktorá v kombinácii s relatívne nízkym počtom ponúk umožňuje vysokú efektivitu inzercie. Naše združenie oslavovalo vlani 5 rokov existencie a myslím, že do novej päťročnice sme nemohli vykročiť lepšie ako zaradením medzi 3 najnavštevovanejšie realitné portály.

Rok 2020 určite prinesie mnoho nových výziev a podnetov do nášho pracovného života. Osobne predpokladám veľmi zaujímavý rok, ktorý ovplyvní niekoľko zásadných tém. Medzi tie, ktoré sa oplatí sledovať, určite patria pokračujúce opatrenia NBS zamerané na obmedzenie nadmerného zadlžovania určitých skupín obyvateľstva. Keďže doterajšie opatrenia úplne nenaplnili očakávania, predpokladáme ďalšie postupné kroky národnej banky. Taktiež bude zaujímavé sledovať voľby a ich výsledky, viacero strán si ako jednu z tém vybralo tému nájomného bývania. Už v minulom roku výrazne zarezonovala na komunálnej úrovni a minimálne v Bratislave a v krajských mestách sa stáva relevantnou. No a tiež bude zaujímavé sledovať, či bude dopyt po bývaní stále taký markantný, aj napriek zhoršujúcej sa makroekonomickej prognóze. Samozrejme, zaujímavých tém, ktoré by som mohol spomenúť, je viac a možno aj preto je naša práca tak zaujímavá, lebo pracujeme v prostredí, ktoré sa neustále mení.

Každopádne verím, že rok 2020 bude pre nás všetkých pozitívny, a bude rokom dobrých správ pre realitný biznis na Slovensku, pre naše združenie, ako aj pre realitný portál www.zoznamrealit.sk. Mojím cieľom je tomu čo najviac pomôcť.

Ďakujem za Vašu pozornosť.

S pozdravom

Matej Kucharič

Prezident ZRKS

Realitné kancelárie, vybudujme si svoj portál!

Nepotrebujeme od vás peniaze, dokonca nemusíte byť ani členom ZRKS, stačí ak si osvojíte myšlienku, že realitné kancelárie by mali mať svoj vlastný realitný portál, kde sú ceny inzercie garantované v stanovách. Prestaneme byť závislí na dobrej vôli komerčných portálov s nestabilnou cenovou politikou a obmedzeniami v exportoch.

Chcem pomôcť!

Novinky