Nová služba pre inzerentov ZoznamRealit.Sk: Dostaneme vaše ponuky na Google a Facebook

31.1.2018
Realitné kancelárie investujú do inzercie na realitných portáloch tisíce eur a pritom zabúdajú na reklamu svojich ponúk na miestach, kam chodia všetci. Na Facebook a Google. Tam trávi čas väčšina ľudí, hľadajú informácie, tovar, zábavu... Teraz to však môžete zmeniť a osloviť záujemcov o kúpu nehnuteľnosti vo vašom meste, vďaka Cielenej reklame aj mimo inzertných portálov. Viac prezradí prevádzkovateľ ZoznamRealit.Sk Marek Šubrt.

Realitné kancelárie, ktoré inzerujú na ZoznamRealit.Sk dostali v januári zaujímavý benefit – zobrazovanie realitných ponúk na Google a Facebook. Ako to funguje?
Už sa vám stalo, že ste si na internete pozerali nejaký tovar (bicykel, parfém, televízor...) a potom vás reklama na ten tovar prenasledovala na Facebooku, na rôznych weboch, proste skoro všade na internete? A my vieme toto urobiť s vašimi inzertnými ponukami vďaka Cielenej reklame. Ak si záujemca pozrie na portáli ZoznamRealit.Sk konkrétny byt, ktorý predáva vaša realitná kancelária, my cez Cielenú reklamu na Google a Facebook zabezpečíme, aby sa mu tento byt zobrazoval na partnerských stránkach, ktoré neskôr navštívi.

V čom spočíva výhoda takejto inzercie?
Najväčšia výhoda spočíva v tom, že vaše konkrétne ponuky Cielená reklama zobrazuje priamo klientom, ktorí majú o ne záujem, lebo už predtým na ne klikli na našom portáli, prípadne na vašom webe, ak je napojený na našu databázu cez API. Ponuky sa im budú stále pripomínať a je vyššia šanca, že vám skutočne zavolajú a obchod prebehne.

Reklamné kampane na Google a Facebook bývajú drahé, väčšinou sa o ne musia postarať reklamné agentúry, lebo realitná kancelária nemá na to kapacity, vedomosti a hlavne nestíha sledovať všetky zmeny. Koľko to stojí pre inzerentov ZoznamRealit.Sk?
Áno, reklamné kampane sú drahé, agentúry si účtujú približne 10% zo sumy, ktorú zaplatíte za zobrazovanie vašej reklamy, prípadne klikanie na ňu, minimálne však asi 100 eur mesačne len za správu kampane. Naša Cielená reklama je bezplatná služba pre inzerentov ZoznamRealit.Sk. To znamená, že realitná kancelária bude platiť iba za zobrazenú reklamu a kliky, ktoré bude združeniu fakturovať Google a Facebook.

Ako si viem ustrážiť, koľko miniem?
Vy si zakúpite kredity a tie sa budú postupne míňať. Odporúčame na začiatok investovať 100 eur. Maximálny denný limit je 5 eur. Ten sa dá však prispôsobiť. Vďaka štatistikám budete mať prehľad o zobrazeniach ponúk, klikoch na ne aj o minutom kredite. Výdavky priamo úmerne súvisia aj s atraktivitou vašich ponúk, čiže koľko záujemcov na ne klikne, toľkým sa bude potom zobrazovať vaša reklama na stránkach, ktoré navštívi najbližších 30 dní.

Pre ktoré realitné kancelárie je takáto reklama vhodná forma reklamy?
Dovolím si tvrdiť, že pre všetky. V porovnaní s inými druhmi reklamy môžeme hovoriť o jednom z najefektívnejších spôsobov propagácie vôbec. Na cielený digitálny marketing míňajú firmy na celom svete miliardy eur ročne a vedia prečo. Na rozdiel od iných spôsobov reklamy (napr. billboard, printová reklama, rozhlas, televízia...) sú výsledky a priebeh digitálnej kampane lepšie merateľné. Viete začo platíte. Vďaka presným štatistikám, sledujete, o ktoré ponuky je vyšší záujem a ktorá ponuka napriek mnohým zobrazeniam nepriniesla dopyt. Podľa toho môžete portfólio ponúk upraviť a zefektívniť predaj. Vysoké množstvo zobrazení a malý počet dopytov môže naznačovať napríklad vysokú cenu nehnuteľnosti.

Som inzerentom na ZoznamRealit.Sk a chcem začať využívať Cielenú reklamu. Ako mám postupovať?
Spustenie Cielenej reklamy pre vašu realitnú kanceláriu je otázkou 48 hodín. Prvým krokom je návšteva záložky Ponuky a podzáložky Cielená reklama v našom systéme. Nájdete tam objednávku kreditov, stačí si vygenerovať platobný email a uhradiť kredit na účet ZRKS. Po pripísaní prostriedkov bude vytvorená a aktivovaná kampaň pre vašu firmu a spustí sa propagácia ponúk.


Máte otázky? Navštívte www.CielenaReklama.Sk alebo zavolajte na 0902 924 555


Realitné kancelárie, vybudujme si svoj portál!

Nepotrebujeme od vás peniaze, dokonca nemusíte byť ani členom ZRKS, stačí ak si osvojíte myšlienku, že realitné kancelárie by mali mať svoj vlastný realitný portál, kde sú ceny inzercie garantované v stanovách. Prestaneme byť závislí na dobrej vôli komerčných portálov s nestabilnou cenovou politikou a obmedzeniami v exportoch.

Chcem pomôcť!

Prečítajte si novinky z realitného sveta